ቤት ጽሕፈት ኤሚግረሽን ሽወደን ንኤርትራውያን ግዝያዊ ፓስፖርት ክህብ ኢዩ

2018-04-29 22:42:40 Written by  ቤት ጽሕፈት ኤሚግረሽን ሽወደን Published in ጽሑፋት ትግርኛ Read 2608 times

ትርጕም:- ቤት ጽሕፈት ዜና ሰዲህኤ

ረቡዕ 25 ሚያዝያ 2018 ሰዓት 11.02

ውሳኔ ኤሚግረሽ

Zehaie tig 1 

ቤት ጽሕፈት ኤሚግረሽን ነቶም  ኣብ ሽወደን ምስ ዘለዉ ቀረቦም ንምጽንባር ዝተፈቕደሎም ኢርትራውያን ናብ ሽወደን ከግሾም ዝኽእል ግዝያዊ ናይ ወጻእተኛታት ፓስፖርት ተባሂሉ ዝጽዋዕ ሰነድ ክህቦም ኢዩ።

ናይ ወጻእተኛታት ፓስፖርት፡ ናይ ሽወደን ግዝያዊ ፓስፖርት ኰይኑ፡  ብቤት ጽሕፈት ኤሞግረሽን ናይ መንበሪ ፍቓድ ንዝረኸበ ግን ፓስፖርት ዘይብሉ ሰብ ዝውሃብ ፍልይ ዝበል ዓይነት ፓስፖርት ኢዩ።

መንነቶም ንኣብነት ብሰነድ ወይ ዲ.አን.አይ. ምርመራ (DNA-prov) ዘረጋገጹኤርትራውያን፡ ካብ ሎሚ ጀሚሮም ናብ ሽወደን ዘእትዎም ናይ ወጻእተኛታት ፓስፖርት ክውሃቦም ኢዩ።

ቅድም ክብል፡ ኤርትራውያን መንነቶም ንምርግጋጽ ናይ ኤርትራ ፓስፖርት ከምጽኡ ብቤት ጽሕፈት ኤሚግረሽን ይሕተቱ ነይሮም። ቅድሚ ክልተ ሰሙን ኣቢሉ ግን ቤት ፍርዲ ጕዳያት ኤሚግረሽን ኤርትራውያን ነበርቲ ሽወደን ንስደተኛታት ኣዝማዶም ካብ ኤምባሲ ኤርትራ ፓስፖርት ክሓቱ ሓደገኛ ምዃኑ በጺሕዎ።

ኤርትራውያን  ቤተ-ሰብ ናይ ስደተኛታት ኣብ ኤምባሲ ኤርትራ ከይዶም  ንኣዝማዶም ዝኸውን ፓስፖርት ክሓቱ ሓደገኛ ኢዩ ካብ ዝብል ውሳኔ ቤት ፍርዲ ብምግጋስ፡ ቤት ጽሕፈት ኤሚግረሽን ሽወደን፡ እቲ ውሳኔ ነቶም ኣብ ሽወደን ኣዝማድ ዘለዎም ስደተኛታት ጥራሕ ዘይኰነስ፡ ንዝዀነ ኤርትራዊ ናይ ቤተ-ሰብ ምትእኽኻብ ዘጠቓልል ክኸውን ኣለዎ ዝብል ርእይቶ ኣለዎ።

Migrationsverket ger eritreaner tillfälliga pass

Publicerat onsdag 25 april kl 11.02

Migrationsverketom beslutet

1:30 min

Zehaie tig 2

Migrationsverket i Solna. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Migrationsverket kommer att ge eritreaner som har rätt att återförenas med anhöriga i Sverige tillfälliga svenska så kallade främlingspass för att de ska kunna resa till Sverige.

Ett främlingspass är ett svenskt tillfälligt pass som Migrationsverket kan ge en person som fått uppehållstillstånd men som saknar pass.

Från och med nu är huvudregeln att eritreaner som har gjort sin identitet sannolik till exempel med hjälp av dokumentation eller DNA-prov, ska beviljas främlingspass för att kunna resa till Sverige.

Tidigare har Migrationsverket krävt att eritreaner bevisar sin identitet genom att visa upp ett eritreanskt pass men för ett par veckor sedan slog Migrationsöverdomstolen fast att det är farligt för anhöriga till flyktingar att be om pass på en eritreansk ambassad.

Det är med anledning av en ny dom i Migrationsöverdomstolen som slår fast att det är farligt för anhöriga till flyktingar att besöka en eritreansk ambassad för att be om ett eritreanskt pass.

Migrationsverket går längre än domstolen och anser att regeln ska gälla inte bara de som är anhöriga till en flykting utan samtliga eritreaner som har rätt att återförenas med anhöriga i Sverige.

Last modified on Monday, 30 April 2018 00:51